drachten-ureterp > nieuws

Nieuws

FDS vergadering

FDS vergadering
Leeuwarden, zaterdag 11 November:
De najaarsvergadering van de Friese Doopsgezinde Sociëteit kwam bijeen voor constructieve gesprekken over onze plek in de wereld van vandaag. Onder andere werd een brief gepresenteerd ter ondersteuning van de huidige acties rondom het kinderpardon.
  Lees meer >>


nieuws van INLIA
Woensdag 24 Oktober;
INLIA schrijft haar maandelijkse bericht ..
* Lees meer >>


Honduras Bordos

Honduras Bordos
Maandag 15 Oktober;
De wekelijkse teamvergadering van CASM Honduras (San Pedro Sula) neemt met vreugde de quilt in ontvangst die is gemaakt door de doopsgezinde quiltgroep Drachten.
 


Wat doet Jaap in Intibuka Honduras?

Wat doet Jaap in Intibuka Honduras?
Vrijdag 12 Oktober:
Jaap was drie dagen te gast bij de tweejaarlijkse bijeenkomst over Indiaanse Theologie, een gezamenlijk initiatief van katholiek- en protestants-inheemse kerken in MiddenAmerika (van Mexico tot Panama). De meeste deelnemers wonen op afgelegen plekken, en ook de Lenka van Intibuka wonen bepaald niet aan de hoofdweg.
  Lees meer >>


Iquitos

Iquitos
Vrijdag 12 Oktober:
Via Roelof komt bericht binnen vanuit de Amazonas (Iquitos). Onze gemeente heeft dat project een aantal jaren geleden gesteund als jaaractie.
Lees meer >>


WereldWinkel Zuidkade 62

WereldWinkel Zuidkade 62
In de maand oktober brengen wij de handgemaakte Scrab Metal-producten uit Zimbabwe onder de aandacht: grote en kleine vogels, gemaakt van gerecycled materiaal van olievaten, auto’s, wasmachines en koelkasten die gevonden worden op de vuilnisbelten in Harare. Het metaal wordt verhit om roest en verf te verwijderen.
 
Lees meer >>


Wat doet Jaap in Keulen?

Wat doet Jaap in Keulen?
Vrijdag 28 September:
Jaarlijks, rond eind september, organiseert het Keulse Dom-pastoraat een zogenaamde Dom-Bedevaart, met daarbij de nodige rituelen. Deze rituelen gaven het kader voor een eerste oecumenische viering waarin ruime aandacht werd gegeven aan de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden.

Lees meer >>


CentrumKerken vieren de Vrede

CentrumKerken vieren de Vrede
Zondag 23 September:
In een feestelijke en gezamelijke viering ontmoetten Baptistengemeente Elim, het Apostolisch Genootschap, de Grote Kerk en de doopsgezinde gemeente elkaar.

Lees meer >>


12345678910111213141516
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl