drachten-ureterp > nieuws

Nieuws

Wat doet Jaap in Intibuka Honduras?

Wat doet Jaap in Intibuka Honduras?
Vrijdag 12 Oktober:
Jaap was drie dagen te gast bij de tweejaarlijkse bijeenkomst over Indiaanse Theologie, een gezamenlijk initiatief van katholiek- en protestants-inheemse kerken in MiddenAmerika (van Mexico tot Panama). De meeste deelnemers wonen op afgelegen plekken, en ook de Lenka van Intibuka wonen bepaald niet aan de hoofdweg.
  Lees meer >>


Iquitos

Iquitos
Vrijdag 12 Oktober:
Via Roelof komt bericht binnen vanuit de Amazonas (Iquitos). Onze gemeente heeft dat project een aantal jaren geleden gesteund als jaaractie.
Lees meer >>


WereldWinkel Zuidkade 62

WereldWinkel Zuidkade 62
In de maand oktober brengen wij de handgemaakte Scrab Metal-producten uit Zimbabwe onder de aandacht: grote en kleine vogels, gemaakt van gerecycled materiaal van olievaten, auto’s, wasmachines en koelkasten die gevonden worden op de vuilnisbelten in Harare. Het metaal wordt verhit om roest en verf te verwijderen.
 
Lees meer >>


Wat doet Jaap in Keulen?

Wat doet Jaap in Keulen?
Vrijdag 28 September:
Jaarlijks, rond eind september, organiseert het Keulse Dom-pastoraat een zogenaamde Dom-Bedevaart, met daarbij de nodige rituelen. Deze rituelen gaven het kader voor een eerste oecumenische viering waarin ruime aandacht werd gegeven aan de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden.

Lees meer >>


CentrumKerken vieren de Vrede

CentrumKerken vieren de Vrede
Zondag 23 September:
In een feestelijke en gezamelijke viering ontmoetten Baptistengemeente Elim, het Apostolisch Genootschap, de Grote Kerk en de doopsgezinde gemeente elkaar.

Lees meer >>


Fredeskuier en ontmoeting

Fredeskuier en ontmoeting
Na ongeveer twee kilometer wandelen, zongen de deelnemers van de fredeskuier een lied in de Grote Kerk om daarna samen te eindigen bij de Vermaning, waar de wandelaars werden ontvangen met soep en broodjes. Vervolgens was er de maandelijkse VredesWake  aan de Zuiderbuurt, en later die avond een 'ontmoeting' met Anne Woudwijk en Jelle Kaspersma, in Anne's tentoonstellingskring 'thuis'. Anne vertelde over zijn indiaanse tekeningen en Jelle droeg gedichten voor. Zij bepaalden ons daardoor bij de Indiaanse Vredesbede.


In beweging voor Vrede:  Walk of Peace / Fredeskuier

In beweging voor Vrede: Walk of Peace / Fredeskuier
Geïnspireerd door de Walk of Peace op 23 augustus, ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Wereldraad van Kerken, in Amsterdam, organiseerden enkele leden - en de predikant - van de Doopsgezinde Gemeente in Drachten op 20 september een Fredeskuier.
* Lees meer >>


Stroffelstiennen / Stolpersteine

Stroffelstiennen / Stolpersteine
Donderdag 20 September:
Minze schrijft:
Donderdagavond 20 september was er een Fredeskuier gehouden. De deelnemers van de kuier stonden onder andere stil bij de stroffelstiennen die voor nummer 19 van Beter Wonen liggen.

Lees meer >>


12345678910111213141516
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl