> nieuws

Nieuws

 
7 december 2022

Groenende Gemeente

Het verschil maken met een wc rol
Vanuit Werken aan de Wereld en Mid Menno is er een voorstel aan de kerkenraad gedaan om voortaan toiletpapier van The Good Roll te kopen voor het inloophuis. Dit is een duurzame en sociale onderneming. Ons voorstel is overgenomen. Het is misschien even wennen, maar de proefpersonen die dit toiletpapier getest hebben zijn er tevreden over. 
The Good Roll maakt 100% Europees gerecycled toilet papier en heeft een missie: veilige en schone toiletten voor iedereen! Met 50% van onze nettowinst bouwen ze toiletten in diverse landen in Afrika. Het is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie: er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, één derde (!) van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 27.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier.
Hierdoor geïnspireerd is The Good Roll ontwikkeld; een initiatief waarmee beide problemen aangepakt worden. Een uniek Nederlands win-win concept: een 100% boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van Europees gerecycled papier, waarmee zoveel mogelijk mensen toegang krijgen tot veilige en schone toiletten. 
The good Roll wil, naast een écht duurzaam product, ook een directe maatschappelijke bijdrage leveren. Daarom werken ze met een sociale onderneming voor het wikkelen en verpakken van een deel van hun producten. Op deze manier wordt er werk en begeleiding geboden aan meer dan 75 mensen! Mensen die werken bij een sociale onderneming hebben een afstand tot de arbeidsmarkt.

tik hier voor directe info


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl