> nieuws

Nieuws

14 januari 2022

Brief van onze Leraar

-  Afgelopen week was in de vermaning de opname voor de Wereldbroederschapsdag van over een week. Die wordt dan on-line uitgezonden (vanaf zondag 23 januari 10.00u). uur. Volgende week volgen de digitale aanwijzingen. 
Er waren stemmen, er was weer beweging en ontmoeting in de vermaning. Dat was fijn!
-  Iedere week is deze ontmoeting mogelijk op de dinsdagochtend. Vanaf 9.30 uur is er een moment van stilte en gebed, komende week zal Psalm 104 centraal staan. Vanaf ongeveer 10.00 uur is er gelegenheid voor gesprek (met koffie/thee). Het gaat steeds om kleine groepen, we zitten in een kring in de vermaning, op voldoende afstand van elkaar.
-  Volgende week is de internationale week van gebed [https://www.weekvangebed.nl]
daarom is besloten om ook op de donderdagochtend 20 januari open en beschikbaar te zijn vanaf 9.30 uur voor ontmoeting.
Tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen 2022 staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus.
Voorafgaand aan de week van gebed is er komende zaterdag 15 januari een oproep tot een nationaal gebed. Het is een gezamenlijk initiatief van de EO, de Protestantse Kerk, Missie Nederland, Raad van Kerken, Samen Kerk in Nederland en Niet Alleen. Tijdens het programma rondom dit gebed willen christenen zich verootmoedigen tegenover God en elkaar. De initiatiefnemers ervaren een gegroeide verdeeldheid en polarisatie binnen families, geloofsgemeenschappen en in de samenleving naar aanleiding van de aanhoudende coronacrisis. Daarom roepen de gezamenlijke kerken en organisaties christenen op elkaar te vinden en te steunen in een nationaal gebed. De livestream van het ‘Nationaal Gebed’ is zaterdag 15 januari vanaf 20.00 uur te zien op www.nationaalgebed.nl Ook is er op deze website een gebedsmuur waar iedereen gebeden kan achterlaten.
In het kader van dit nationaal gebed voor vrede en verbinding, lazen we afgelopen week teksten uit Psalm 133 (H. Oosterhuis, 150 psalmen vrij)
   Alleen kan ook
   met twee is beter
   twee of drie
   met twaalf
   of zeven maal zeven
   eendrachtig
     


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl