> nieuws

Nieuws

 
14 januari 2022

Regenboog bedankje en uitnodiging

Geachte leden van de kerkenraden van de Doopsgezinde Gemeenten in Fryslan,
Graag wil ik u allen, namens de ouders van de regenboogvlaggen voor Fryslân/Nederland, eerst een heel fijn, liefdevol, gezond en kleurrijk 2022 toe wensen.
Onze actie, digitaal planten van een regenboogvlag en fysiek de vlag laten wapperen in de week voor Roze Zaterdag in Leeuwarden, werd ook door uw toedoen zo’n groot succes dat we landelijk konden/moesten gaan. 
En we gaan door!

Voor u als kerkenraad wil ik u graag wijzen op onze site https://regenboogvlaggenvoorfryslan.frl

In onze provincie is de werkgroep Geloof en Homoseksualiteit Friesland al 30 jaar actief. Deze werkgroep organiseert jaarlijks de Roze zondag. Ook staan ze kerkenraden bij als het gaat om vragen over geloof en homoseksualiteit. Zie https://www.werkgroepgh.nl/

Roze Zaterdag begon om 11:00 uur met een oecumenische Regenboogviering in de Grote of Jacobijner kerk (Jacobijnerkerkhof 95). Het thema was: ‘KEN JE MIJ?’ Voorgangers waren ds. Nicolette Vlaming (Easterein) en ds. Jan-Jaap Stegeman van de Jacobijner wijkgemeente. Het koor ‘De Vierstem’ zong en liet de aanwezigen meezingen! Wilt u de dienst nog bekijken dan kan dat via: https://www.youtube.com/watch?v=8-Vlh5e7H48

Ja, en we gaan door! Dit project is onderdeel van “Friesland kleurt”, mogelijk gemaakt door de SJB groep, in opdracht van Tumba en ondersteund door de gemeente Leeuwarden.
Moeders en Vaders van Fryslân willen Nederland permanent nóg een beetje mooier en inclusiever maken. De regenboogfamilie is groter dan de meeste mensen denken. Samen zorgen we voor een veilige samenleving voor iedereen!

Nogmaals, dank voor uw aandacht, het vlaggen planten en het hijsen van de vlag. Wij zijn trots op de beweging die er vanuit kerken, scholen, bedrijven, sportverenigingen en al die particulieren gemaakt is!

Kleurrijke groet namens alle ouders,
Lenie Lap,
Coördinator kerken Regenboogvlaggen voor Nederland
Wetsens, 2 januari 2022


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl