> agenda

Agenda

 
25 november 2021

Kleur de wereld Oranje

De kern van de campagne is dat aan zoveel gemeenten, organisaties en burgers (op welke manier dan ook) die ene vraag wordt gesteld: “Wat is jouw rol in het voorkomen van geweld tegen vrouwen?
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is de 'Orange the World' campagne in het leven geroepen door de Verenigde Naties. De campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december. In Nederland wordt de campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. De regionale invulling ligt bij de clubs. In 2021 is het thema van de campagne PREVENTIE.

Met deze campagne zijn vorig jaar ongeveer 200.000 mensen bereikt via de lokale media en advertenties, 20.000 via de gebouwen, social media, posters, banners en hebben meer dan 500 gesprekken plaatsgevonden. 

Voor meer info tik [https://www.soroptimist.nl/projects-local/orange-the-world-2021/], vraag bij Antoinette of de redactie.


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl