> agenda

Agenda

 
4 december 2021, 10:00 uur

Schrijfmaraton Amnesty International

fermanje

‘Absolutamente!’, was het antwoord van Teodora del Carmen Vásquez uit El Salvador op de vraag toen haar gevraagd werd naar de zin van Amnesty’s  schrijfactie voor haar. Teodora werd ten onrechte beschuldigd van abortus, kreeg dertig jaar cel en kwam na een massale schrijfactie van Amnesty International vervroegd vrij. 
Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd hun pen om te schrijven naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten om hun mening, die gemarteld worden om wat ze geloven. De stapels brieven zijn van enorme waarde. Mensen voelen zich gesteund. Onrecht stopt. Gevangenen komen vrij. Dus: schrijf brieven, verander een leven!
Ook in onze Vermaning is er dit jaar weer gelegenheid brieven te schrijven en wel op de zaterdagen 4 en 11 december, van 10.00 tot 17.00 uur. Uiteraard gebeurt een en ander onder de voorwaarden van de landelijke corona-afspraken. 
Schrijfpakketten kunnen ook aangevraagd worden bij annajehannes@gmail.com  U kunt dan thuis schrijven.De brieven en kaarten kun je zelf versturen of inleveren op 4 of 11 december . (mag ook in de brievenbus bij de kerk vóór 20 december). Dan betalen wij de portokosten.


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl