> nieuws

Nieuws

 
23 november 2021

Open Deur

Roelof schrijft:
Ochtendgebed en beschikbaar op dinsdagochtend
Na deze zomer is het moment van ochtendgebed begonnen, aftastend. Het gebeuren qua vorm en inhoud staat nog in de kinderschoenen.
Vanaf half tien, zoveel mogelijk in de kerkruimte, is er een moment van stilte, met daarbij een Psalmlezing en enkele gebedswoorden. In deze tijd van advent en kerst lezen we teksten uit het Evangelie van Lucas.
We zitten rondom een kleine tafel (gemaakt met hout van Theo) waarop een kaars brandt. Het geheel is eenvoudig en sober van opzet.
Hierna, ongeveer van 10.00 – 11.00 uur, ben ik beschikbaar voor ontmoeting. Er staat thee en koffie klaar voor dit inloopmoment. Het geheel van deze ochtend is laagdrempelig bedoeld.
Agenda: iedere dinsdagmorgen, vanaf 9.30 uur ochtendgebed en vanaf 10.00 uur inloop gelegenheid. Wanneer een dinsdagochtend komt te vervallen wordt dat via website en liturgie aangegeven.
Plek: vermaning aan de Zuiderbuurt.
Deelname: iedere belangstellende en voorbijganger. Het mag éénmalig, het mag ook iedere week!

Addy schrijft en fotografeert;
Bij deze de foto s van de liturgische tafel.
De bloemschikking is oranje gekleurd om de vrouwen te steunen, 1 op de 3, die het slachtoffer worden van geweld. Daar staat de roos voor.
De kleine bloemen zijn de kinderen die daardoor in een onveilige situatie komen (afgelopen zondag was het de dag van de rechten van het kind).
Het groene vingerblad staat symbool voor de hand van God die onder alle leven is.
Pluimen in de bloemschikking staan voor hoop dat de zachte krachten zullen winnen.


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl