> nieuws

Nieuws

 
17 september 2021

Vredesweek 2021

Let op ... vanwege Corona kunnen we niet zomaar ongelimiteerd mensen binnenlaten.
Altijd opgave/info vooraf bij: secretariaat@doopsgezindendrachtenureterp.nl.
Zie in alle gevallen ook onze website en https://www.vredesweek.nl .

Het thema dit jaar is 'Inclusief Samenleven', dat betekent dat iedereen gehoord wordt en niet wordt buitengesloten.

Op zondag 19 september start de vredesweek met een gezamenlijke dienst in Surhuisterveen om 10.00 uur. De dienst is onder leiding van ds. Roelof Akse en is voorbereid door de commissie. 

Op dinsdag 21 september is er een eenvoudige broodmaaltijd met soep om 18.00 uur met daarna de film 'Exit' om 19.30 uur in de Doopsgezinde Vermaning, Haven 16 te Rottevalle. De avond wordt na de film afgesloten met een nagesprek.
'Exit' is een Nederlandse speelfilm over de harde realiteit van het uitzetbeleid. Amadou is nog maar een kind als hij vlucht naar Nederland. Hij brengt jaren door in een asielzoekerscentrum, wachtend op een uitspraak op zijn asielaanvraag. Hij leert ondertussen de taal en gaat naar school waar hij bezig is met het halen van een diploma. Echter, voordat Amadou zijn diploma kan behalen wordt hij teruggestuurd.

Op donderdag 23 september start er om 16.00 uur vanaf de Doopsgezinde Vermaning in Drachten een Vredeskuier,we lopen naar de Grote Kerk om daar een expositie over Dietrich Bonhoeffer te bekijken en een groen verbond met de Protestantse Gemeente Drachten te sluiten.Om 18.00 uur gevolgd door een eenvoudige broodmaaltijd. Om 19.15 uur is dan de Vredeswake, en om  20.00 uur een inleiding door Sieuwert Haverhoek over het thema 'Wij weigeren vijianden te zijn' met daarna een (vredes) dialoog.

Op zaterdagmiddag 25 september ontvangen we in Drachten mensen van Sabeel / 'Tent of Nations'. Met muziek en korte verhalen wordt verteld over het vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar - een educatieve boerderij in Bethlehem.  met . Zie voor actuele berichten onze website doopsgezindendrachtenureterp.

Op zondag 26 september is er om 10.00 uur in de Vermaning aan de Zuiderbuurt en daarna om 11.00 uur in de Grote kerk en om een afsluitende viering onder leiding van ds. Roelof Akse. Vanwege het beperkte aantal bezoekers zijn er twee gezamenlijke diensten voor de Protestante Gemeente, de Babtistengemeente Elim en de Doopsgezinde Gemeente. 
Opgave voor de Vermaning (10 uur):
- zaterdag tussen 10.00 uur - 12.00 uur: 0512-524876.
- tot zaterdag 12.00: secretariaat@doopsgezindendrachtenureterp.nl
Opgave voor de Grote kerk (11 uur) via de website van de PG Drachten https://pgdrachten.nl/diensten/kerkdiensten-boeken.html
Vult u bij 'Totaal aantal tickets' het totaal aantal bezoekers in.
Indien u niet over internet beschikt kunt u bellen T: 06-20011732
Aanmelden kan in de week voorafgaand aan de dienst van 
dinsdagmiddag t/m zaterdagmiddag 18:55 uur.
U krijgt een mail ter bevestiging.

Wat doe jij in vredesnaam? Doe je mee? 
Graag tot ziens bij één of meerdere activiteiten in deze vredesweek!

 


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl