> nieuws

Nieuws

 
6 juni 2021

Grannies2Grannies

In de bijlage vindt u een fotoverslag van het zadenproject voor de grannies in Oeganda. In april deed ik met enige schroom weer een beroep op u. Dit omdat vanwege de corona-epidemie de grannies die onderdeel zijn van Pefo Uganda het nog steeds erg moeilijk hadden, zo moeilijk dat ze geen geld hadden om zaden te kopen. Dit zou grote consequenties voor ze gaan hebben in de nabije toekomst. Het was fantastisch zoals u gereageerd heeft. Binnen de kortste keren was er ruim 12000 euro binnengekomen, genoeg om 1000 grannies te voorzien van zaden. 
Zoals we gewend zijn van de mensen van Pefo Uganda zijn ze onmiddellijk aan de slag gegaan. Het fotoverslag laat zien welke acties ze ondernomen hebben en hoe blij de grannies waren. We willen u allemaal nogmaals heel hartelijk bedanken namens de Oegandese grannies en hun kleinkinderen. 
[klik hier voor fotos .pdf] 
Als alles volgens plan verloopt vertrekken we op 11 juni met vier Friese grannies naar Oeganda. We hebben een druk programma. Vanwege de corona konden we lang niet naar het project toe. We gaan veel grannies bezoeken in hun nieuwe huisjes en ook gaan we alle scholen bezoeken waar kinderen op zitten die via ons gesponsord worden. We hebben er heel veel zin in en we hopen dan ook vurig dat er geen kink in de kabel komt vanwege corona. Uiteraard krijgt u weer een verslag van dit bezoek.
Met vriendelijke groeten,
Ria Bakker
secretaresse Grannies2GranniesFriesland


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl