> nieuws

Nieuws

 
25 februari 2021

Oproep TimpaanWelzijn

Timpaan Welzijn doet Maatschappelijke begeleiding statushouders in Opsterland.

Medio maart komen in Ureterp statushouders wonen: twee gezinnen (Syrisch en Turks) en een alleenstaande man (Pakistaans). Momenteel verblijven zij nog in het AZC Assen.
Voor het Syrische gezin hebben wij inmiddels een echtpaar bereid gevonden die hen wil helpen met de maatschappelijke begeleiding. Ondanks vele oproepen hebben wij voor de andere twee nog niemand. 
Wij hebben bij Timpaan zo’n 20 vrijwilligers, maar helaas niet genoeg om de grote instroom die dit jaar komt te begeleiden.
De vrijwilligers die wij zoeken zijn eerst vooral bezig met de verhuisbegeleiding (de eerste acht weken ongeveer). Dat betekent: alles op de rit krijgen thuis, zorgen dat de kinderen naar school gaan, het gezin inschrijven bij de huisarts/tandarts, etc. Hierbij ondersteunt Timpaan Welzijn waar nodig.
Daarna bestaat de begeleiding meer uit het helpen bij de post/administratie en het helpen bij contacten maken in het dorp (Sociaal netwerk vergroten).
De begeleiding kan ook samen met iemand anders. En voor de complexe administratieve zaken hebben wij een vrijwilliger beschikbaar. 
En zoals gezegd: Timpaan Welzijn ondersteunt waar nodig!

Met vriendelijke groet,
Geertje Miedema
Sociaal werker

Aanwezig op: maandag dinsdag en donderdag
0513-433 933 | 06-46073968
Wetterwille 9, 8401 GB Gorredijk | www.timpaanwelzijn.nl
Bezoekadres | Wetterwille 9, 8401 GB, Gorredijk


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl