> nieuws

Nieuws

 
18 februari 2021

jong ADS: HOU VOL!

Hou jij het nog vol? Niet naar school, niet sporten, je vrienden niet zien, de hele tijd met je ouders in één huis? Deze coronatijd lijkt eindeloos te duren. Wordt het ooit nog eens normaal? 
Afgelopen week moest ik ineens denken aan het verhaal over Noach, die met zijn gezin en een boot vol dieren, dobberde op zee. Ook een soort van lockdown. 40 dagen en 40 nachten regende het en daarna duurde het nog een hele tijd voor het land droogviel en iedereen de boot weer kon verlaten. Hoe hielden zij het vol? Zouden ze het gezellig hebben gehad aan boord of elkaar ook weleens in de haren zijn gevlogen? 
Dat getal 40 komt in meer Bijbelverhalen terug. Het gaat dan steeds om verhalen waarin mensen het een tijdlang moeten volhouden in een moeilijke situatie. Denk maar eens aan de Israëlieten die 40 jaar rondtrekken tot ze in het beloofde land aankomen of aan Jezus die zich na zijn doop 40 dagen en nachten in de woestijn terugtrekt. Maar hoe moeilijk die situaties ook lijken, ze gaan ook weer voorbij. Zo zal het met deze coronatijd ook gaan. We moeten er doorheen, maar er komt ook een eind aan.
[We beleven nu] de 40-dagentijd. In deze periode staan christenen meer nog dan anders stil bij de vraag wat het betekent om Jezus te volgen. Ze doen dat bijvoorbeeld door vaker in de Bijbel te lezen, maar ook door te oefenen met ander gedrag. Die paar weken is precies een mooie tijd om te oefenen met iets dat je graag zou willen veranderen. Minder vlees eten bijvoorbeeld, omdat je de natuur wil sparen, of minder netflixen, zodat je meer tijd overhoudt voor dingen die er echt toe doen. Of iedere dag iemand een complimentje geven. Wat zou jij wel eens willen uitproberen?
Dit jaar leek het ons leuk om die 40-dagentijd ook met elkaar te beleven. Iedere dag een tekstje, een opdrachtje, een verhaal of inkijkje in het leven van iemand. Om samen te oefenen in mens-zijn en om elkaar te helpen het vol te houden. Nog even nog, de laatste loodjes. Tot de lente komt en we steeds weer iets van onze vrijheid terugkrijgen en we weer voluit kunnen leven.
Je kan ons de komende tijd volgen op de website jongeren.doopsgezind.nl en op social media (instagram en facebook). Wil je meer weten, neem dan contact op met een van de jongerenwerkers. Ook als je gewoon een keer wil kletsen, kan je bij ze terecht. 


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl