> nieuws

Nieuws

22 januari 2021

Inleiding op komende Zondag

De dienst voor komende zondag 24 januari werd twee weken geleden in Leeuwarden opgenomen. Er komt een digitale versie beschikbaar. De volledige liturgie is inmiddels aangehangen aankondiging op onze website/nieuwsbrief (in overleg op papier).
De dienst is de jaarlijkse Wereldbroederschapsdag viering (Worldfellowshipsday, WFD), altijd in de tweede helft van januari. In ‘normale’ omstandigheden had deze provinciale viering in Drachten plaatsgevonden; helaas met de huidige maatregelen kan dat niet. Voor 2022 staat er een herkansing gepland, en wel op zondag 23 januari.
In deze digitale viering had ik een bescheiden rol, naast voorbeden en een zegenbede mocht ik iets vertellen over de Doopsgezinde Wereldconferentie (MWC, Mennonite World Congres). Ook deze wereldwijde conferentie is een jaar uitgesteld naar zomer 2022 in Indonesië, Semarang op Java.
In 2015 was ik een deelnemer van het MWC in Harrisburg (USA). In een enorm vee-show complex kwamen duizenden mennonieten samen, uit diverse werelddelen afkomstig. Het was een kleurrijk geheel. De samenkomsten zijn groots en meeslepend, de muziek en zang zijn prachtig; toespraken zijn vol vuur in diverse talen. Het maakte een diepe indruk op mij. Die week van 21 – 27 juli verbleef ik bij een gastgezin in Columbia (zo’n 60 km. westelijk van Harrisburg). Naast het grootse van de duizenden deelnemers aan de conferentie was dit het kleine, gastvrije verblijf bij de familie Brenneman. Larry, Sandy en hun zoon Harley waren uiterst vriendelijk en gastvrij voor mij. In alle vroegte verzorgden ze een uitgebreid ontbijt en bij terugkomst in de late avond waren er luisterende oren over de belevenissen van die dag. De laatste zondag van de conferentie ging ik met hen mee naar hun eigen, plaatselijke gemeente: The Living Light Community. Met behulp van een pianist zong ik het Taizé lied ‘al myn hope en al myn freugde’. Het was een stimulerend en opwekkend samenzijn, waarbij de internationale verbondenheid gevoeld werd.
Dergelijke ontmoetingen zijn de kracht van onze wereldwijde zuster- en broederschap; in vele talen wordt het evangelie beleden.
Ik hoop dat er volgend jaar een MWC kan plaatsvinden in Indonesië; en dat onze gemeente enkele jongeren als afgevaardigden kan uitzenden!
Ons allen wens ik een inspirerende wereldbroederschapsviering toe voor komende zondag 24 januari!


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl