> nieuws

Nieuws

 
12 mei 2020

Studeerkamer aan de Balsem

Momenteel ligt het bureau vol met artikelen van het Titus Brandsma Instituut (TBI) in Nijmegen. Het zijn opdrachten voor de gevolgde colleges.
De huidige opdracht waar ik aan werk is van hoogleraar Kees Waaijman, een grote kenner van de Psalmen en schrijver van een naslagwerk over spiritualiteit. Hij laat ons o.a. een tekst lezen van Titus Brandsma: ‘De bloem in de Zon’ (1938). Het zijn lessen in opmerkzaamheid, als bouwstenen bedoeld voor de opleiding Geestelijke Begeleiding.
Vanwege de coronacrisis worden de laatste studiedagen van juni uitgesteld naar oktober. Ook supervisie, die nu stil ligt, krijgt een vervolg vanaf de zomer. Herkenbaar voor het onderwijs en dus ook voor dit volwassenonderwijs. Het geeft meer tijd om mij op het eindwerkstuk voor te bereiden. Dit zal gaan over ‘Geestelijke begeleiding in- en door het landschap’. Het zijn ontdekkingen die langzaam plaats vinden, in de zomertijd.
Mijn vakantieperiode is van 15 juni tot 19 juli. Na deze vakantietijd zijn er hopelijk weer kerkdiensten mogelijk. Een nieuwe fase in het gemeenteleven met meer gelegenheid voor ontmoeting.
Tot ziens!
Roelof Akse


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl