> nieuws

Nieuws

 
30 april 2020

Vluchtelingkinderen Griekenland

... dank voor uw email en uw bewogenheid met deze kinderen. Als Protestantse Kerk en onze partner Kerk in Actie steunen wij de oproep aan het kabinet om deze vluchtelingkinderen ook in Nederland op te vangen. Op 14 april 2020 hebben wij een brief geschreven aan de minister van Veiligheid en Justitie en de minister-president met deze oproep. De bericht en de brief kunt u lezen op onze website via deze link:  https://www.kerkinactie.nl/actueel/2020/04/toon-solidariteit-haal-minderjarige-asielzoekers-uit-overvolle-kampen-op
Op woensdag 22 april hebben Vluchtelingenwerk Nederland, Defence for Children en Stichting Vluchteling namens vele organisaties, gemeenten en personen een oproep gedaan aan het kabinet om een deel van deze groep kwetsbare kinderen op te vangen en solidair te zijn met Griekenland.
Als kerkgenootschap en Kerk in Actie ondersteunen wij deze oproep. Deze oproep kunt u lezen op de website van Vluchtelingenwerk Nederland: https://www.vluchtelingenwerk.nl/nieuws/massale-oproep-aan-kabinet-voor-opvang-vluchtelingkinderen-uit-griekenland.
Via hun website kunt u deze actie ook financieel steunen.
Samen met alle initiatiefnemers wachten we nu de reactie van het kabinet af en zullen wij gezamenlijk blijven aandringen.


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl