> nieuws

Nieuws

 
17 maart 2020

bericht van 'Stichting Present'

Niet alleen
Juist in deze crisis is het nodig om present te zijn. Door de maatregelen van het kabinet is het niet mogelijk om reguliere projecten te organiseren. De aanvullende maatregel om 1,5 meter afstand te houden betekent dat alle reguliere projecten via Present voorlopig tot 6 april zijn geannuleerd.
Ons netwerk met vrijwilligers en hulpverleners is echter wel een rijke bron om in de crisis te gebruiken voor het leggen van verbindingen tussen mensen. Nederlanders willen graag helpen en de mensen die nu in de problemen raken hebben dat nodig. In deze nieuwsbrief leggen we uit hoe we dat in deze crisis vorm hebben gegeven: digitale ontmoetingen met een luisterend oor en een helpende hand.
Het corona-virus en alle noodzakelijke maatregelen hebben een grote invloed op het dagelijks leven van ons allemaal, maar in het bijzonder van kwetsbare mensen zoals ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en langdurig zieken.
Gelukkig zien we dat veel gezinnen, vrienden, collega’s, kerkleden en andere mogelijke groepen zich de komende tijd willen inzetten voor kwetsbare mensen in Smallingerland. Present wil deze groepen stimuleren om zich de komende periode te verbinden aan één of meerdere kwetsbare mensen in de buurt (tot hoe lang de crisis duurt). Van hulpverleners ontvangen we graag namen, adressen en de hulpvraag van de kwetsbare mensen die het deze tijd nog lastiger hebben dan ze al hadden.
De hulpvraag kan bijvoorbeeld bestaan uit:
.. Boodschappen doen
.. Bellen via telefoon, Skype of WhatsApp
.. Hond uitlaten
.. Medicijnen brengen
.. Bosje bloemen voor de deur leggen
.. Wilt u ook een steentje bijdragen in deze lastige periode?
Vanaf heden kunnen hulpverleners en vrijwilligers zich aanmelden:
Stichting Present Smallingerland
0512 - 54 33 54 (di & do)
info@presentsmallingerland.nl
www.presentsmallingerland.nl.


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl