> agenda

Agenda

21 december 2019, 13:30 uur

Drachtster Centrumkerken nodigen uit

centrum drachten

In de protestantse Grote Kerk is een tentoonstelling te zien van enkele tientallen kerststallen, samengesteld uit verzamelingen van Agnes Vernooij uit Steggerda en verschillende particulieren. Tussen 16.00 en 16.30 uur is er bovendien een optreden van christelijk regionaal mannenkoor Con Spirito.

Zelf zingen kan ook, namelijk vanaf 14.00 uur, als in de Doopsgezinde Kerk een Kerst Sing-a-long begint. De drie Overdagkoren uit Drachten o.l.v. Meindert Bosklopper wisselen elkaar af voor het ondersteunen van het zingende publiek. Ook brengen ze zelf een aantal kerstliederen ten gehore. Als eerste is Overdagkoor Rispinge aan de beurt, om 15.00 uur neemt het koor Zuiderbuurt het over en om 16.00 het koor Sûnenz. De teksten van de liederen komen op een groot scherm, zodat iedereen die dat wil kan meezingen. 

Parochianen van de Rooms-Katholieke Kerk maakten verbeeldingen van de zogenoemde ‘Geheimen van de Rozenkrans’: bijzondere momenten uit het leven van Jezus die overdacht worden tijdens het bidden van dit gebedssnoer. Deze kunstwerken zijn te bezichtigen, net als de kerk zelf, die mooi aangekleed is vanwege Kerst. Uiteraard is er ook gelegenheid om gewoon even stil te zijn en eventueel een kaars aan te steken. 


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl