> agenda

Agenda

 
10 december 2019, 20:00 uur

Dag van de Rechten van de Mens / Amnesty International

fermanje

De liederen worden afgewisseld met poëzie en beelden uit het prentenboek Imagine, geïnspireerd op het lied van John Lennon. 
Het concert wordt verzorgd door het Kleinkunstkoor onder leiding van Meindert Bosklopper en wordt georganiseerd door Amnesty International Drachten. Het vindt plaats in het kader van de herdenking van de internationale Dag van de Rechten van de Mens. 

Op 10 december 1948 werd in de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen. Deze Verklaring is het belangrijkste mensenrechtendocument waarop regeringen en hooggeplaatste autoriteiten kunnen worden aangesproken wanneer ze het niet zo nauw nemen met de mensenrechten. Amnesty International baseert haar werk voornamelijk op deze Universele Verklaring en doet dat al sinds 1961. Sinds vijfenveertig jaar is er een Amnesty-groep in Drachten. De voornaamste activiteit van deze groep is de verspreiding iedere maand van ruim driehonderd brieven, waarin autoriteiten worden benaderd met de dwingende oproep mensenrechten te respecteren. Onderzoek heeft uitgewezen dat vijftig procent van de gevallen waar Amnesty International zich mee bezighoudt een positief resultaat heeft. Andere activiteiten van Amnesty-Drachten zijn het meedoen aan de wereldwijde Write for Wrights (schrijfmarathon), de landelijke collecteweek begin maart en de aanwezigheid bij markten en braderieën. Daarnaast zijn er acties via de sociale media. 


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl