> agenda

Agenda

 
14 september 2019, 11:00 uur

Menno op Sneon

Zuiderbuurt 26-28

Van Juli tot en met September houden we op zaterdagen Open Huis, voor kennismaking en een moment van inspiratie.

Boekenmarkt (bij goed weer) 11.00 - 17.00; de gehele opbrengst wordt besteed met moeders die -schijnbaar tegen beter weten in- zich inzetten voor een leefbare wereld.

Tsjerkepaad met expositie ‘verwonderd in de schepping - in gesprek met Menno’ 13.00 - 17.00; 
- Piet Wijk bevrijdt dieren uit allerlei soorten hout.
- Jannette Wijk-Eendhuizen kopieert werk van Menno Simons naar modern Nederlands schrift, met daaromheen actuele collages van kunst uit Menno's tijd.
- Doopsgezinden, ook wel Mennisten genoemd, hebben veel te danken aan Menno. In de gewelddadige jaren van de vroege hervorming (begin 16e eeuw) koos hij er persoonlijk voor om Jezus te volgen op diens weg van vrede en gemeenschap. Dat betekende -zeker toen- gevaar voor eigen leven en comfort. Menno's werk en denken is nogal verborgen achter oud Nederlands schrift. In de ontmoeting met het werk van Jannette en Piet komt een menselijke en spirituele man naar voren, met onverwacht scherp oog voor álle leven.
De expositie wordt verrijkt met enkele unieke oude boeken en andere voorwerpen uit die vroege tijd, alles om te komen tot een stimulerende gedachtenwisseling met bezoekers én met Menno en zijn mensen.
Vrije toegang, met vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Concert Talentenklas Ferwerda Akademie v.a. 15.00 .. een langer concert door veelbelovend jong talent.

Bovendien wordt in samenwerking met Organum Frisicum het orgel bespeeld door J.T. Hibma, Engwierum (13.30-14.00) en J. Bos, Dokkum (16.30-17.00).


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Drachten-Ureterp
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl